Rettsdata / Nyheter / Mal for DPIA (Vurdering av personvernkonsekvenser) i Maler og verktøy

Mal for DPIA (Vurdering av personvernkonsekvenser)

En vurdering av personvernkonsekvenser (Data Protection Impact Assessment - DPIA) skal sikre at personvernet til de som er registrert i løsningen ivaretas. 

Dette er en plikt etter GDPR art. 35. Vurdering av personvernkonsekvenser er obligatorisk dersom behandlingen sannsynligvis vil medføre en høy risiko for fysiske personers rettigheter og friheter.

Vi har i samarbeid med teknologiadvokat Jan Sandtrø tilknyttet DLA Piper, utarbeidet en mal for DPIA med innebygget veiledning og sjekkpunkter til vurderingen.

Her finner du DPIA (Vurdering av personvernkonsekvenser).

Fra før har vi i temaet Personvern GDPR:

  • Behandlingsoversikt
  • Databehandleravtale
  • Personvernerklæring
  • Samtykkeerklæring 

Du finner temaet Personvern i Maler og verktøy her.

Vi samarbeider med de beste i bransjen

Jan Sandtrø samarbeid med Rettsdata

Malene og sjekklistene er utviklet av Jan Sandtrø i DLA Piper. Jan Sandtrø har nær 20 års erfaring som advokat med teknologirett og personvern. Han jobber som advokat og partner i det globale advokatfirmaet DLA Piper med teknologirett og personvern knyttet til virksomheter i Norge og i resten av verden. Han har også tidligere vært ansvarlig for kunnskapsdeling i flere større advokatfirmaer og juridisk direktør i et av Nordens største IT-selskap.

Har du ikke Rettsdata? 

Med abonnement på Rettsdata Total får du et juridisk arbeidsverktøy for effektive vurderinger og kvalitetssikrede beslutninger. 

Publisert: 4. desember 2018

Mal for DPIA (Vurdering av personvernkonsekvenser) i Maler og verktøy