Rettsdata-bruker Matias Baugerud

Rettsdata-bruker Matias Baugerud

Publisert 11. februar 2022

Matias Baugerud er senioradvokat i Aurlien Vordahl & Co Advokatfirma AS. Han arbeider primært med saker innen fast eiendom og familierett. Baugerud har benyttet seg av Rettsdata både i studietiden og i dag som advokat. Vi har tatt en prat med Rettsdata-superbruker Baugerud.


Hva bruker du Rettsdata mest til og hvorfor?


− Rettsdata er mitt foretrukne verktøy når jeg raskt skal sette meg inn i en lovbestemmelse. Kommentarene viser til konkret, relevant rettspraksis og forarbeidsuttalelser, noe som effektiviserer arbeidet for den praktiserende advokat. Kommentarene til lovbestemmelsene har gjennomgående høy kvalitet og oppdateres ofte. Jeg bruker til stadighet også kommentarene som egen rettskilde i form av notenummer. Dette ser jeg oftere og oftere også hos andre advokater og hos domstolene.

 

Har du et Rettsdata-tips å dele med oss?


− Mitt beste tips er å ta en titt på malene til Rettsdata før du setter i gang med et juridisk rammeverk, om det så er en avtale, testament eller selskapsdokumenter. Selv om man har egne maler å ta utgangspunkt i, kan det være mye inspirasjon å hente.

Veiledningene til hvert rettsområde under malene er også fine å bruke som sjekklister og oppfriskning/oppdatering. 

 

 

Veiledninger


Veiledningene innen for eksempel temaet "kjøp av bolig" finner du her, og veiledningene til for eksempel temaet "ektefeller" finner du her

Tilgang til Rettsdata

Ønsker du tilgang eller har du andre spørsmål? Ta kontakt med rettsdata@rettsdata.no for mer informasjon om abonnement og priser, eller prøv Rettsdata med en gratis prøvetilgang.

Jusstudenter har gratis studenttilgang til Rettsdata via Feide.

 

 

Foto: Foto Sturlason AS Polyfoto