Gyldendal-logo
logo
Logg inn
logo
Våre forfattere
Prøv gratisLogg inn

Samboerkontrakt: hvorfor er det så viktig?

Skal partene betale halvparten av gjelden hver, eller bør brøken være annerledes når den ene tjener mye mer? Hvordan skal bankgjelden håndteres dersom en av partene ikke lenger klarer å betale?

image

Få svar på dine spørsmål om samboerkontrakt

Tonje Nesheim jobber som advokat i Advokatfirmaet Forsberg, og er fast Rettsdata-bruker. I Fagbokpodden som lages i samarbeid med Gyldendal snakker hun blant annet om hvem som bør opprette en samboerkontrakt (krever Rettsdata-abonnement).

– Det store skjæringspunktet er når man kjøper noe av større verdi sammen. Da bør man ha en avtale på hvordan gjelden skal håndteres, og hva som skjer dersom man går fra hverandre, sier Nesheim i podkasten.

Les hele saken
Prøv gratis

Registrer din e-postadresse og få gratis tilgang til Rettsdata i 2 dager

Lag samboeravtale på 1-2-3

Det har aldri vært enklere å lage en samboeravtale. Med Rettsdatas webmal har dere full oversikt over innholdet og helheten mens dere fyller ut, noe som gjør prosessen trygg og effektiv.

Etter utfylling kan dere laste ned malen i Word eller som PDF, eller sende den til Google Drive.

Bestill Maler og verktøy

Rettsdata Maler og verktøy gir tilgang til:

iconMaler og verktøy

900 dokumentmaler, prosessbeskrivelser, veiledninger, tidsplaner og skjemaer innen en rekke fagområder.

iconKontinuerlig oppdaterte rettskilder

Lover, forskrifter, forarbeider og rettsavgjørelser, inkludert vedtak og uttalelser fra forvaltningen. Rettskildene oppdateres kontinuerlig.

Mer om Maler og verktøy

Kvalitetssikret av eksperter

Gyldendal Rettsdata samarbeider med de beste hodene innenfor akademia og næringsliv. Dette er noen av våre samarbeidspartnere:

image
Mer om fagredaksjonene
image
image

Anbefaler fremtidsfullmakt for alle godt voksne

image

– Alle godt voksne bør opprette en fremtidsfullmakt, fastslår Ole Morten Huseby fra Advokatfirmaet Forsberg DA, en av landets fremste eksperter på fremtidsfullmakter. Med de nye, webbaserte malene fra Rettsdata blir utfyllingen enda enklere og tryggere.

Populær dokumentpakke om selskapsrett

image

«Selskapets daglige liv» er en av de mest brukte dokumentpakkene hos Rettsdata. Nå automatiseres malene, slik at utfyllingen på nett blir enda enklere.