Gyldendal-logo
logo
Logg inn
logo
Våre forfattere
Prøv gratisLogg inn
news-image

Bli kjent med årets sommerstudenter i Gyldendal Rettsdata

Legal Tech
Bli kjent med oss

Publisert: 17.08.2023

news-author-image

Rettsdata

I Gyldendal jobber vi langsiktig. Ikke bare med prosjektene våre, men også med rekruttering. I 6 uker har studentene Daniel, Kristian, Hanne og Steffen hatt sommerjobb i Gyldendal Rettsdata. Bli bedre kjent med dem!

– Jeg er meget imponert over den faglige dyktigheten og evnen studentene har hatt til å ta eierskap til problemstillingen de ble gitt, forteller Andreas Hafsaas, produkteier i Gyldendal Rettsdata.

I sommer har fire studenter fått bryne seg på utvikling og implementering av kommende funksjonalitet i Rettsdata.

– Arbeidet de har gjort kommer til å være viktig i videre utvikling av Rettsdata og vil komme nåværende og fremtidige brukere til gode! Det er vi glade for.

Daniel Bruvik, bachelor i IT og Informasjonssystemer ved USN:

– Jeg fikk anbefalinger fra noen som studerte året før meg om å søke sommerjobb i Gyldendal da både miljøet og jobben var veldig moro!

Hva har du lært av å jobbe i Gyldendal Rettsdata?

– Hva er det jeg ikke har lært? Alt fra oppbygging av å jobbe i team, hvordan kommunisere med hverandre, til teknologier som blir brukt og hvordan de fungerer med hverandre.

– Det å prioritere arbeid, kjenne til begrensningen av det du gjør, og sette bort ting du skulle ønske ble ferdig er også erfaringer som er av kjempeverdi for meg.

Hvordan har det vært å være sommerstudent?

– Vi har vært så heldige å få et kjempeflott kontor å sitte på sammen med alle de andre i Rettsdata. Det å føle seg som “en av oss” som sommerstudent har vært helt fantastisk. Noen ganger må man klype seg litt i armen fordi du vet det bare er 6 uker og ikke fast arbeid!

– Det har vært erfaringsmessig over all forventning og i tillegg et fantastisk sted å være! Alt er lagt til rette. Jeg skal anbefale videre studenter å søke Gyldendal, da dette er en sjanse ingen vil gå glipp av i studieløpet.

Kristian Jegerud, Kybernetikk med retning Medisinsk Kybernetikk på NTNU:

– Jeg jobbet hos Gyldendal også i fjor, og det var da et veldig enkelt å takke ja til å jobbe her denne sommeren også da Peder Skou spurte om dette i fjor høst. Fikk senere spørsmål om jeg kunne tenke meg å jobbe med et prosjekt innad feltet Data Analyse/Data Science her i Gyldendal Rettsdata, og siden det jeg studerer også innebærer mye data og analyse var det veldig enkelt å takke ja til dette.

Hva har du lært av å jobbe i Gyldendal Rettsdata?

– Jeg har jobbet mest med å analysere dataen som har blitt samlet inn hos Rettsdata og forsøkt å få et overblikk over gjennomsnittlige kunder, brukere og hvordan de ulike dokumentene og tjenestene Rettsdata tilbyr blir brukt. Jeg har ikke vært borti analyse og dypdykk av data på denne størrelsen før, og har derfor lært masse om mer avansert SQL, hvordan dataen behandles og generelt mye om ulike analyseteknikker.

Hvordan har det vært å være sommerstudent?

– Jeg synes det aller beste med å ha vært sommerstudent i Rettsdata har vært at vi har følt oss veldig inkludert blant de faste ansatte, blant annet med at vi har fått sittet sammen med de andre i kontorlandskapet og at de har vært veldig åpne for å hjelpe og slå av en prat.

Hanne Lockertsen, master i Design ved Arkitektur- og designhøyskolen i Oslo:

– Det var litt tilfeldig at det ble akkurat Gyldendal og Rettsdata, men jeg kunne ikke vært mer fornøyd med gruppen jeg kom på, prosjektet vi fikk og hvordan vi jobbet med å løse utfordringene.

Hva har du lært av å jobbe i Gyldendal Rettsdata?

– Jeg har lært masse om hvordan man som designer må samarbeide med utviklerne for å sørge for at designet faktisk er mulig å produsere. Forhåpentligvis kan løsningen vi jobbet med bli implementer i en nyoppusset Rettsdata når den tid kommer.

– Det har vært utrolig gøy å være en del av Gyldendal-teamet i noen uker, å bli kjent med ansatte på huset og ikke minst alt det sosiale vi har gjort med de andre sommerstudentene. Jeg kommer til å savne vaffelfredag.

Steffen Hæren, bachelor i Informatikk på NTNU:

– At jeg ble satt på Rettsdata-teamet var egentlig ganske tilfeldig, men i ettertid passer det veldig bra for meg. Teknologiene vi jobbet med i sommer er nøyaktig det jeg synes er kulest.

Hva har dere jobbet med? Og hva har du lært av å jobbe med dette prosjektet?

– Vi har bygget et annoteringsverktøy for den nye versjonen av Rettsdata. Gjennom sommeren har jeg blant annet lært at et annoteringssystem ikke er så lett å implementere som man skulle trodd! Vi støtte på mange hindre underveis, men etter god hjelp fra Rettsdata-teamet og mye prøving og feiling, ble vi til slutt ferdig med et produkt vi selv var veldig fornøyde med.

Hvordan har det vært å være sommerstudent i Gyldendal Rettsdata?

– Sommeren har vært utrolig gøy, lærerikt og sosial. Det var alltid en høy takhøyde for å stille spørsmål, som har gjort det til et flott miljø å jobbe i. Megadigg lunsj(!) gjorde også hverdagen super.

Sommerstudenter 2023, Steffen Hæren, Daniel Bruvik, Kristian Jegerud og Hanne Lockertsen