Gyldendal-logo
logo
Logg inn
logo
Våre forfattere
Prøv gratisLogg inn
Anders Garnaas Kristiansen, Henrik Fagerholt og Cecilie Bergenstjerna

Gyldendal Rettsdata feirer 31 år i bransjen: Fortsatt stor vekst

Bli kjent med oss
Legal Tech

Publisert: 01.12.2022

news-author-image

Rettsdata

Gyldendal Rettsdata feirer 31 år i bransjen med store investeringer og styrker både teknologien som gir kundene Norges ledende juridiske verktøy og utvider ekspertteamet som står bak.

– Vi skifter gradvis ut alle komponentene i tjenesten med ny moderne teknologi, og gjennomgår samtidig alle data slik at brukerne våre får maksimal nytte av Gyldendal Rettsdata og historikken i databasene våre, forteller administrerende direktør Cecilie Bergenstjerna.

Bergenstjerna tiltrådte som ny administrerende direktør i september, og hun ser lyst på fremtiden for selskapet.

– Vi er Norges beste og rikeste oppslagsverk, og vi ser at kunder velger Gyldendal Rettsdata nettopp som følge av de løpende oppdateringene og investeringene vi gjør i å sikre Norsk Lovkommentar som ledende juridisk verktøy. Det arbeidet skjer hver eneste dag i Gyldendalhuset på Sehesteds plass, og vi er stolte av å ha en stor og kompetent redaksjon tett på kundene her i Norge, sier Bergenstjerna.

Investeringene og forbedringene vil fortsette inn i 2023, backet opp av en bunnsolid økonomi.

– Vi har et motivert ekspertteam på 50 personer og Gyldendal er en solid langsiktig eier som driver Rettsdata både i gode og utfordrende tider til det beste for våre kunder og partnere.

Styrker laget med flere utviklere

Det siste året har Gyldendal Rettsdata styrket laget ytterligere med åtte faste utviklere i nyopprettede stillinger som skal jobbe videre med tjenesten. Det er produktsjef Henrik Fagerholt veldig fornøyd med.

– Vi er i gang med et spennende nytt prosjekt og har vært så heldige å få rekruttert fra øverste hylle. Det er en hard kamp om de beste i dagens marked, og jeg er utrolig glad for at vi har fått på plass et så slagkraftig produktteam. De kommer til å levere mye bra i tiden som kommer.

I dag teller Gyldendal Rettsdata 50 ansatte fordelt på redaksjon, produktutvikling, marked og salgsavdelingen.

– Vi ønsker å levere nye og innovative tjenester til våre brukere kontinuerlig og så snart som mulig, men det tar tid å bygge ting fra bunnen av. Det vi bygger skal være fundamentet i mange år fremover og det å jobbe med rettskilder og juss krever høy grad av presisjon og integritet. Her er det ikke rom for slurv, sier Fagerholt.

– Jeg vil også trekke frem innholdet vårt og den fremragende jobben som blir lagt ned i vår redaksjon! Det at vi har befestet vår posisjon som den viktigste plattformen for lovkommentarer, bøker og maler er ekstremt viktig for oss. Det gir oss en trygghet i forhold til det arbeidet som nå legges ned i en ny plattform, avslutter produktsjefen.

image