Gyldendal-logo
logo
Logg inn
logo
Våre forfattere
Prøv gratisLogg inn
Thorvald Nyquist, partner i Deloitte Advokatfirma

Gyldendal Rettsdata og Deloitte Advokatfirma lanserer Norges første smarte næringsleiemal

Maler og verktøy

Publisert: 01.12.2023

news-author-image

Rettsdata

Gyldendal Rettsdata har, i samarbeid med Deloitte Advokatfirma, tatt et stort sprang inn i fremtiden for næringsleieavtaler med lanseringen av Norges første smarte mal for næringsleie. Ny teknologi gir advokater muligheten til å enkelt og interaktivt utarbeide avtaler for næringsleie direkte i nettleseren.

Gyldendal Rettdata har samarbeidet med Deloitte Advokatfirma om fagområdet Fast eiendom i en årrekke, og husleieavtalen for næringsleie er svært populær blant våre kunder. Vi er fornøyde med å ha gitt malen et stort løft ved å inkludere flere praktiske valgmuligheter, og i webmal-formatet er avtalen enda mer praktisk og effektiv i bruk, sier Tone Garnås, redaksjonssjef i Gyldendal Rettsdata.

Én mal – seks ulike avtaler

– Med webmalen for næringsleie har vi fått til noe helt nytt ved at samme mal kan benyttes for ulike typetilfeller, sier Thorvald Nyquist, partner og leder for eiendomsgruppen i Deloitte Advokatfirma.

Malen for næringsleie tilpasses automatisk avhengig av om det leies ut enkeltlokaler eller et helt bygg, samt om leieavtalen skal være på “bare-house”-vilkår eller ikke. Det er også mulig å velge om utleieren skal utføre tilpasningsarbeider (rehabilitering) før leieforholdet starter.

Basert på disse valgene vil avtalen automatisk tilpasse seg med de riktige bestemmelsene som er vanlig brukt i leiemarkedet. Direkte i utfyllingen ligger veiledninger knyttet opp til bestemmelsene.

– Vi føler oss trygge på at dette vil gjøre det både enklere og raskere å utforme næringsleieavtaler, samtidig som brukeren skal føle seg trygg gjennom både forhåndsutfylling i tråd med bransjestandard og veiledning i informasjonsbokser, sier Nyquist.

– Vi har et langt og godt samarbeid med Gyldendal Rettsdata, og vi er stolte over å ha vært med på å utvikle denne webmalen, som vi også har stor tro på at vil bli den nye normalen. Malen er i tillegg tidsmessig oppdatert med nye bestemmelser om blant annet miljø, menneskerettigheter og hvitvasking, avslutter Thorvald Nyquist.

En helt ny måte å jobbe med juridiske dokumenter

Ny utfyllingsteknologi gjør malene i Rettsdata interaktive og effektive. Webmalene åpnes direkte i nettleseren med full oversikt over innhold og helheten samtidig som dokumentet fylles ut. Bestemmelsene i malen tilpasses og endres etter valgene som blir gjort i dokumentet.

Smart integrasjon med Proff sørger for et kjapt søk på firmanavn fyller ut korrekt organisasjonsnummer og adresse automatisk inn i malen. Etter utfylling kan dokumentet sendes direkte til signering, eller lastes ned i Word eller PDF.

Webmaler er en helt ny måte å arbeide med juridisk dokumentutfylling på. Gyldendal Rettsdata utvikler stadig ny funksjonalitet for å skape sømløse, trygge og effektive juridiske prosesser.