Gyldendal-logo
logo
Logg inn
logo
Våre forfattere
Prøv gratisLogg inn
Adriana Pooja Joseph

Superbruker Adriana Pooja Joseph om Norsk Lovkommentar og hennes favorittmal

Kundehistorie
Superbruker

Publisert: 13.06.2022

Adriana Pooja Joseph er jusstudent på 3. året ved Universitetet i Oslo, og saksbehandler hos Juridisk rådgivning for kvinner (JURK). Adriana er i tillegg en av jusstudentene som med jevne mellomrom deler fra sin hverdag på Rettsdatas Instagramkonto Jusstudent.

– Lovkommentarene til Rettsdata er spesielt til hjelp. Vi bruker det mye i vår saksbehandling i JURK når vi skal hjemle noe vi skriver i informasjonsbrevene til klientene, forteller Adriana Pooja Joseph.

– Rettsdata gjør det enkelt å finne frem til lovkommentarene og gir ofte svar på spørsmål man ellers må lete lenge etter! Det har også vært spesielt nyttig under hjemmeeksamen for å få bedre forståelse for reglene man anvender.

– Jeg bruker Rettsdata mye både i saksbehandlingen, på skolen, og til og med i privatlivet om det er noe jeg trenger svar på, forteller hun.

Har du en Rettsdata-tips å dele med oss?

– Mitt tips er å bruke tidslinjemalen! Den ligger under Maler og verktøy > Prosess > Sivilprosess. Den er ikke bare til hjelp i Sivilprosess, men kan brukes på de fleste rettsområdene. For eksempel i husleietviser. Når oppstod mangelen? Når reklamerte leietakeren? Skriv det inn i tidslinjemalen og få en god oversikt over saken og skjæringstidspunktene. Den er enkel å bruke og jeg kan ikke anbefale det nok!