Gyldendal-logo
logo
Logg inn
logo
Våre forfattere
Prøv gratisLogg inn
Tonje Nesheim

Superbruker Tonje Nesheim får mer tid til å fokusere på juridiske problemstillinger

Kundehistorie
Superbruker

Publisert: 01.08.2022

Tonje Nesheim jobber som advokat i Advokatfirmaet Forsberg og bruker Rettsdata mye. Les om hvordan Tonje opplever at Rettsdata frigjør tid til mer fokus på de juridiske problemstillingene.

– Jeg bruker Rettsdata mye. Først og fremt bruker jeg Rettsdata Maler og verktøy. Malene effektiviserer skriving av dokumenter, enten det er kompliserte og omfattende fisjons- og fusjonsdokumenter eller enklere avtaler.

– Siden mye av skrivejobben er gjort av Rettsdata, frigjøres tid som i stedet kan brukes til konsentrasjon om de juridiske problemstillingene. Særlig de nye webmalene til Rettsdata er svært effektive. Nå kan dokumentproduksjonen gjøres unna på 5 minutter.

– I tillegg bruker jeg lovkommentarene mye. De gir ofte raske avklaringer, og de er ofte en god inngang til andre relevante kilder som det er enkelt å klikke seg videre til fra kommentaren.

Har du en Rettsdata-historie å dele med oss?

– Min beste rettsdataopplevelse var da maler og verktøy gikk over fra rene Word-filer til makro-dokumenter. Jeg jobbet da med en dokumentpakke på 20-30 sider hvor jeg tidligere måtte fylle inn opplysninger manuelt, noe som både var tidkrevende og som krevde etterarbeid i form av kontroll av at riktige opplysninger ble fylt ut på riktig sted. Da jeg tok makroen i bruk og la inn relevante opplysninger én gang i makro-boksen, produserte dokumentet seg selv.

– Samtidig gikk debatten om fremtidens robotløsninger, og jeg husker at jeg tenkte at roboten allerede var her nå, ikke på et eller annet tidspunkt i fremtiden. Med webmalene er dokumentutfyllingen enda mer effektiv og intuitiv, så robotopplevelsen er enda sterkere i dag.